Aplicație Vacancy

Primul pas

Modestele mure. Aceste fructe frumoase pot evoca visuri nostalgice de rătăcire pe cărările de țară printre razele de soare ale toamnei târzii, atragând căldura, fructele pline aflate pe plantele ce formează gardurile vii, mai apoi transformându-le într-o delicioasă prajitură.

Călătoria murelor începe cu mulți ani înainte de a le consuma, cu recoltarea a 20 de celule din meristemul unei plante ținute într-un laborator undeva în Olanda. Aceste celule sunt cultivate într-un jeleu special care este încapsulat într-un tub de sticlă, unde încep să formeze frunze.

Pasul 2

Aceste plante mici încep să se dezvolte și sunt eventual plantate într-o pungă de creștere, adăpostite într-un câmp unde acestea vor crește timp de un an sub razele soarelui. Pe măsură ce cresc, sacul se va umple cu rădăcini iar frunzele vor ajunge până la cer pentru a culege razele soarelui. Ele nu produc nici un fel de fruct în această etapă – doar frunze, tulpini și rădăcini.

Pasul 3

După un an la soare, plantele sunt lăsate să-și lepede frunzele și să petreacă iarna în aer liber. În primăvara următoare, pungile sunt despicate și compostul care conține masa rădăcinilor este tăiat în felii. Aceste felii sunt apoi puse pe straturi calde, de coir (fibre de nucă de cocos).

Pe măsură ce se încălzesc, rădăcinile se trezesc și produc o mulțime de muguri mici care cresc în plăntuțe de mure, sau “tipsuri” așa cum le numim noi. Aceste tipsuri sunt luate manual și plantate într-un vas mic care conține coir și unele îngrășăminte pentru a le ajuta să crească.

Ele cresc în plante mici și apoi sunt transplantate în câmpuri unde se vor dezvolta rapid în plante cu mai multe ramuri. La sfârșitul verii, ele sunt puse într-un frigider foarte rece pentru următoarele 4 luni. Acest lucru convinge plantele că a fost iarnă si se asigură că se trezesc si produc fructe in anul urmator.

Pasul 4

În anul următor, acestea sunt scoase din frigider și introduse în câmpuri sau în sere unde se vor pune pe treabă de a-și produce fructele delicioase. Când planta se trezește după vraja ei în frigider, îi cresc lăstari laterali ce vor produce florile care devin fructele pe care noi toți le adorăm a le consuma.

Albinele le iubesc de asemenea și lucrează foarte mult pentru a strânge nectarul din fiecare plantă. Apicultorul nostru iubește de asemenea să își pună stupii în sere, întrucât aceștia vor ieși întodeauna încărcați cu miere si fericiți iar albinele relaxate – ca dintr-o mică vacanță caldă – chiar și în timpul iernii! Aceste fructe trec treptat de la rosu la negru si se vor îndulcii până când sunt gata de a fi culese.

 

Pasul 5

Fiecare fruct este cules mai apoi ușor cu mâna și așezat în caserolele ce le care luați din supermarketul local. Proaspete și gata pentru a fi consumate alături de mere, dedesupt cu un strat de biscuiți sfărâmați, cu creamă de vanilie, smântână sau înghețată (sau toate cele trei dacă este o sărbătoare specială!)


            A shadow A ripe strawberry

Căpșună

Soiurile noastre de căpșuni sunt consistent dulci și parfumate, o zi perfectă de vară capturată într-o îmbucătură.

Aplicație Vacancy

Descarcă pachetul de informații al angajatului

Verificați caseta la

Folosim MailChimp ca platformă de marketing. Făcând clic mai jos pentru a vă abona, recunoașteți că informațiile dvs. vor fi transferate în MailChimp pentru procesare. Aflați mai multe despre practicile de confidențialitate ale MailChimp aici.